Festtaler
Taler
Bryllup
Konfirmasjon
Jubileum
Dåp
Herrenes tale
Damenes tale
Andre festtaler
Takk for maten
Hjelpedokument
Limericker
Sitater og ordtak
Gode historier
Artig Historikk
Råd og tips til taleholderen
Forloverboken
Festsanger

Bryllupstaler : God hjelpbryllupstaler

Mange bryllupstaler har nok dessverre en evne til å bli skrevet i siste liten. Det er lett å tro at man har god tid på bryllupstalen, men erfaringen tilsier at det noen ganger kan være vrient å få ned ordene på papir.
Bryllupstaler formidler gjerne historier og følelser på en fin måte, derfor kan det med fordel være lurt å bruke litt ekstra tid på bryllupstalen din.

Bryllupstaler - innhold

Hva skal bryllupstaler egentlig inneholde? Det er nok ingen eksakt oppskrift på dette, men en bryllupstale formidler som oftest tanker og følelser omkring brudeparet i en eller annen variant.
Brudens far forteller gjerne litt om oppvekst og hvordan forholdet til bruden har vært opp gjennom årene. Brudeparets forlovere gjør også dette, men deres bryllupstaler er gjerne i tillegg krydret med noen historier og hendelser som har funnet sted. Slike historier og hendelser blir gjerne humoristiske og er et lystig innslag under bryllupsmiddagen.
Noen punkter setter vi opp allikevel over hva som er normalt å tenke på i forbindelse med bryllupstaler:

 • Bryllupstaler bør inneholde engasjement.
 • Bryllupstaler inneholder gjerne personlige historier eller hendelser
 • Vær forsiktig slik at bryllupstalen ikke blir for lang
  Bedre med en kort og innholdsrik bryllupstale, enn en lang og kjedelig
 • Start i god tid med forberedelsene, ikke vent til siste liten

Inspirasjon er viktig. Tenk deg nøye gjennom hva du egentlig ønsker å formidle til brudeparet. Tenker du på noen fine opplevelser dere har opplevd sammen? Få det med i talen, dette er historier som gir bryllupstaler innholdsrike og dermed en fin opplevelse for de som hører på også.

Ferdige bryllupstaler du kan laste ned

Alle bryllupstalene du finner her på nettsiden får du tilgang til direkte etter bestilling.
Vi har bryllupstaler i følgende kategorier:

Du finner altså bryllupstaler fra alle de viktigste personene som normalt holder tale i bryllupet. Les gjerne mer om våre bryllupstaler om du ønsker mer informasjon.
I hvilken rekkefølge holdes disse bryllupstalene? Nedenfor viser vi deg normal rekkefølge på bryllupstalene:

 • Velkommen, som regel en av vertskapet gjør dette.
  Her blir også toastmasteren presentert som tar seg av den videre gjennomføringen av bryllupsmiddagen.
 • Brudens far
 • Brudgommen
 • Bruden
 • Brudens forlover
 • Brudgommens forlover
 • Brudgommens far
 • Brudens mor
 • Brudgommens mor
 • Besteforeldre/Faddere
 • Søsken
 • Venner
 • Takk for maten - tale


Personlige bryllupstaler - La profesjonelle gjøre jobben

Det finnes flere profesjonelle skribenter som sitter klar til å hjelpe deg med bryllupstalen din om ønskelig.
Dette er skribenter som har lang erfaring med å skrive bryllupstaler til de involverte. Les gjerne mer om personlige skribenter.

Ferdige bryllupstaler - Utdrag

I utdragene nedenfor bruker vi navnet Terje om brudgommen og navnet Trude om bruden..

 Bryllupstale fra brudens far:

(Detaljert informasjon om bryllupstale fra brudens far)

Talen kan selvsagt editeres i etterkant hvis du ønsker å legge til eller trekke fra tekst. Talen er et godt utkast for din personlige bryllupstale til din datter.

Nå er den store dagen kommet, alle forberedelser og alt stress er over. I dag skal dere bare nyte dagen og vissheten om at alt er helt perfekt planlagt, og rammen rundt det hele er helt nydelig. Trude stråler, vakker som aldri før, og Terje, du ser veldig fornøyd ut der du sitter du også. Og det har du nok all grunn til, for du har funnet deg en vakker, flink, omtenksom og sympatisk jente, som jeg er veldig glad i.

Du inngikk i dag ekteskap med din Terje og det er en vakker og forpliktende handling. Dere har lovet hverandre å holde sammen resten av livet. Dere skal stå sammen i motgang og medgang, trøste hverandre når noe er leit, og glede dere med hverandre når flotte ting hender.
En slik forpliktelse krever modenhet og innsikt, og jeg vet at Trude har det som trengs. Du er en omtenksom, hjelpsom, ryddig og ansvarsbevist jente. Du er ikke redd for å ta i et tak verken ute eller inne, og er praktisk anlagt.
 Bryllupstale fra brudens mor

Knallfin tale fra Brudens mor på den store dagen. Inneholder mange gode elementer og du får den personlig med å krydre den med noen personlige historier og hendelser.

Dere har valgt en vakker ramme rundt bryllupsdagen deres, og vi er imponerte over hvordan dere to sammen har planlagt alt så perfekt, hver eneste lille detalj er nydelig.
Men den alle vakreste her er bruden selv, Trude, du ser aldeles fortryllende ut i dag!

Dere kjenner hverandre godt og respekterer hverandre, og at dere er glade i hverandre er ikke vanskelig å se.
Dere er unge og friske, med livet foran dere, det aller beste utgangspunktet for et langt og lykkelig ekteskap.
Du reiser jo mye i jobben din Trude. Og i et ekteskap må mann og kone ikke nødvendigvis være sammen hele tiden, men man må...
 Brudgommens tale

(Detaljert informasjon om brudgommens forlover)

Munter tale fra brudgom som inneholder alle de viktige punktene en brudgommens tale skal ha. Takk til brud, foreldre, svigerforeldre og venner.

Men la oss være realistiske – jeg er en metodisk kar. Man skal ikke forhaste seg når det gjelder så viktige ting i livet. Så jeg ventet på den perfekte kone og det perfekte øyeblikk. Og det er grunnen til at jeg står her i dag som den mest lykkelige mannen i verden akkurat nå.
Så tusen takk for at du ville leve med meg som min kone. Enda du vet absolutt alt om meg sa du allikevel JA i kirken i dag.
Jeg ser fram til alle de gode årene vi har framfor oss. Hvis det skulle bli en reprise av de allerede foregående årene, så blir det mye glede og moro.
 Bryllupstale fra brudgommens far:

Brudgommens far ønsker sin sønn lykke til videre i livet og ønsker sin nye svigerdatter velkommen i familien. Kan med letthet flettes inn dine personlige historier og hendelser for å gjøre den mer personlig.

Festbordet her er nydelig pyntet og dere to stråler, det ser ut til at alle har kommet i den rette feststemningen allerede.
Og det er nok flere enn jeg som er stolte av det stilige brudeparet vårt her idag...

Det er en stor dag i dag, også for meg. Å se sine barn vokse opp til sunne, dyktige og solide mennesker er alt en far kan ønske seg. Terje har vokst opp til en kjempekjekk kar som er etablert og selvstendig, og nå har han også tatt det store skrittet det er å knytte seg til et annet menneske for hele livet.
 Bryllupstale fra brudgommens mor:

Mor holder en fin tale til sin sønn og nye svigerdatter. Gode ord og til lykke med fremtiden. Legg inn personlige historier og du har en kjempeflott tale.

Du har jo rukket å bli godt voksen, og jeg må tilstå at jeg nå er glad for at ungkarslivet ditt er over. Det ble liksom aldri alvor med noen før du traff Trude, men da var det også gjort….

... oppriktig glad for at det er akkurat du som i dag sitter her som Terjes's brud. Man velger som kjent ikke svigerdatter selv, men jeg kunne aldri ha fått noen bedre enn deg!

Du har så mange gode egenskaper og er lett å komme i kontakt med.
Men så kommer du da også fra en riktig trivelig familie som jeg setter stor pris på å bli kjent med.
 Bryllupstale fra brudens forlover

(Detaljert informasjon om bryllupstale fra brudens forlover)

Dette er en tale som er skrevet som et eventyr. Virkelig flott

Frosker har både prinsessen og trolljenta møtt mange av.
Prinsesse Gulltopp er høy, slank og langbent og tiltrekker seg alltid oppmerksomhet fra det motsatte kjønn. Men prinsessen og trolljenta hadde så evig nok med hverandre, virket det som, så sjekkerne ble bare stående der tafatte og kvekke tull.

Inntil en dag for tre år siden.
En spesielt ivrig frosk hadde hoppet rundt prinsesse Gulltopp en evighet, kvekket og gjort seg så lekker han bare kunne. Da husket prinsessen foreldrenes ord, og da hun kysset denne beileren, viste det seg at han slett ikke var en frosk, derimot drømmeprinsen.

Selv om prinsesse Gulltopp nå hadde møtt kjærligheten, var trolljenta og prinsessen fremdeles hverandres alter ego, og slik vil det alltid være, det er det som er så spesielt med prinsesse- og troll-vennskap.
 Bryllupstale fra brudgommens forlover

Artig tale fra brudgommens forlover. Mange fine elementer, som garantert vil få smilebåndet til å røre på seg.Legg inn personlige historier og du har en super tale.

Jeg har nå kjent Terje siden vi var 5-6 år gamle. Mye har vært gjort opp gjennom årene, og mye har vært sagt. I dag skal heldigvis det meste være usagt. Så kjære Terje, du kan godt begynne å puste igjen nå.

I tiden før du traff [bruden] hadde jeg gleden av å ha deg på besøk mange ganger. Selv om vi ofte lurte på om det var meg eller kjøleskapet du besøkte. Maken til snok skal man jammen lete lenge etter. Men nå har du fått [bruden] til å holde deg i ørene. Så slipper i alle fall vi å bruke masse penger på å få kodelås til kjøleskapet.

Det er en glede å kunne stå her i dag som din forlover. Du og Trude er bare et utrolig par. Jeg vet at uansett om noen ting forandrer seg, så vil du gjøre det beste ut av det. Jeg håper livet dere har foran dere, bli akkurat slik som dere alltid har drømt om.

Til lykke med dagen.
 Brudens tale

En lang og knallfin tale fra bruden til hennes "nye" mann. Historier og hendelser kan legges inn for å få den mer personlig, men er ingen nødvendighet.

Jeg tenkte; -” Han vil jeg ha!” Samtidig som jeg viste at jeg ikke var klar for noe nytt forhold. Jeg hadde akkurat begynt å trives i mitt eget selskap og ville egentlig ikke forandre på noe. Etter det dukket du opp overalt. Skolen, barnehagen og ja hvor jeg enn var – der var du. Men jeg holdt sta på mine forsetter om å leve uten mannfolk og var vel en smule avvisende hele veien.
Til alle dere andre som har kommet for å dele denne dagen med oss. Tusen takk. Det vil ta for lang tid å nevne hver enkelt, men dere skal vite at jeg setter uendelig stor pris på at dere er her. Noen av dere kjenner jeg veldig godt og noen av dere håper jeg at jeg blir bedre kjent med etter hvert.
Og til alle som er her vil jeg si at dere skal huske på at døren vår alltid er åpen for dere, og at dere alle er hjertelig velkomne til oss når det skulle være.
 

 
"Jeg hadde ikke tenkt å si noe, men utrolig deilig med denne hjelpen"

Bruden holder også en tale i mange bryllup. Ikke den mest vanlige, men det er mange bryllupstaler i et bryllup av forskjellige slag.

Her finner du kategoriene med våre forskjellige taler
Websalg AS
Bølerveien 11, 1455 Nordre Frogn
© www.festtaler.com - Orgnr: 986 600 116 - Sideoversikt